شاید اولین چیزی که برای شکستن یا ترک خوردن صفحه گوشی شما نیازه که بدونید، این هست که نیاز به تعویض کدام قطعه از ال سی دی یا تاچ گوشی خودتون دارید؟ و به همین دلیل نیاز دارید که بدونید ساختار ال سی دی نمایشگر گوشیتون چگونه ست؟
وقتی گوشی شکسته خودتون رو از روی پیاده رو بر می دارید، فکرهای مختلفی به سراغتون میاد: گوشی تون بیمه نداشت و از طرفی نمی تونید دوباره برای خرید گوشی، خرج کنید؛ حالا با چه وسیله ای ایمیل های جدیدتون رو می تونید چک کنید؟ چگونه با دوستانتون ارتباط بگیرید؟
همون طور که می دونید کاربرد تلفن همراه پس از ورود اسمارت فون ها به دنیای تکنولوژی به طور کامل تغییر کرد و دیگه یک گوشی همراه تنها وظیفه برقراری تماس و ارسال پیام رو عهده دار نیست و همچنین زندگی کاری و شخصی اکثر کاربران به تلفن های همراه هوشمند گره خورده؛ از طرفی در دنیای پر زرق و برق گوشی های هوشمند هر چی ظرافت بیشتر باشه، آسیب پذیری اون هم بیشتره و به همین دلیل بیشترین تعمیراتی که ما با اون ها مواجه می شیم، مربوط به تعمیر تاچ و ال سی دی های شکسته و ترک خورده ست.
از لحاظ مونتاژ صفحه نمایشگر گوشی از چهار قطعه تشکیل شده؛ شیشه یا گلس جلویی، تاچ اسکرین گوشی، ال سی دی، صفحه نور پس زمینه و قاب تاچ اسکرین که البته تفاوت تاچ و ال سی دی موضوعی هست که همواره ذهن کاربران رو به خودش مشغول کرده به همین دلیل بد نیست بدونید ال سی دی (مخفف عبارت Liquid Crystal Display به معنای صفحه نمایش کریستال مایع) صفحه ساخته شده از کریستال مایع ست که رنگ های متفاوتی رو نسبت به AMOLED تولید میکنه.
در طرف دیگه صفحه تاچ یا لمسی وجود داره که سیگنال لمس ها رو می خوانه و آن ها رو به واحد پردازشگر منتقل می کنه، همچنین می تونه با دو نوع تکنولوژی تاچ های مقاومتی (طراحی بر اساس تغییرات مقاومت نقطه فشار) و صفحه لمسی خازنی عرضه بشه؛ به بیان ساده تر تاچ اسکرین، لایه شفاف و بسیار نازکی ست که بین ال سی دی و شیشه یا گلس جلوی گوشی قرار می گیره و به عملیات کلیک کردن، زوم کردن و انتخاب کردن روی گوشی پاسخ میده.
این تاچ و ال سی دی ها به نام های اصلی (اورجینال) معروف و شناخته میشن که در بازار چندین نوع از همین تاچ و ال سی دی وجود داره:
1- تاچ و ال سی دی نوع a (این نوع تاچ و ال سی دی 100 درصد اصلی بوده و همانند تاچ و ال سی دی قبلی خود گوشی هست)
2- تاچ و ال سی دی نوع aa (تاچ و ال سی دی از چندین لایه تشکیل شده که گلس همان لایه اولیه ست و شما اون رو با انگشت لمس می کنید و اگر این لایه بشکنه یا صدمه ببینه در صورتی که تاچ و ال سی دی سالم باشه لایه دوم اون ها قابل تعویض هست)
3- تاچ و ال سی دی نوع aaa (این نوع تاچ و ال سی دی در زمان ساخت در زیر دستگاه می شکنه و یا بعد از ساخت تاچ و ال سی دی ای سی ال سی دی جواب نداده و از نظر شرکت سازنده معیوب شناخته میشه)
4- تاچ و ال سی دی نوع aaaa (این نوع تاچ و ال سی دی در زمان ساخت زیر دستگاه، فلت تاچ و ال سی دی پاره یا معیوب میشه و از نظر شرکت سازنده غیر قابل استفاده ست)
5- تاچ و ال سی دی نوع aaaaa (این نوع تاچ و ال سی دی همانند نوع aaa بوده و تفاوت چندانی نداره).
اما نکته آخر این که تفاوت قیمت ها در بازار به علت چندین مدل و چندین نوع بودن تاچ و ال سی دی ست.
و در پایان جهت اطلاع شما عزیزان گوشی شاپ سرویس با کادری مجرب و دارای گواهینامه های معتبر داخلی و بین المللی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد؛ هم چنین ذکر این نکته ضروری ست که متخصصین مرکز ما در بسیاری موارد، قادر به رفع مشکلاتی هستن که اکثر مراکز اون رو غیرقابل تعمیر می دونن و لذا مشتریان بدون هیچ گونه نگرانی تعمیرات موبایل خودشون رو به ما می سپارن.
در واقع این مرکز پس از ثبت درخواست تعمیر از سوی شما، در اسرع وقت گوشی معیوب رو درب منزل تحویل گرفته و با انبار کامل قطعات اصلی خود و بهره گیری از پیشرفته ترین تجهیزات، تعمیر کرده و به رایگان برای شما ارسال می کنه.
همچنین تعویض ال سی دی گوشی یا تبلت یکی از خدمات تخصصی ارائه شده در این مرکز است که در راستای بهبود و ارتقاء سطح کیفی تبلت های معیوب و پشتیبانی فنی از این محصول ارائه می گرده.
این تاچ و ال سی دی ها به نام های کپی، فیک های کپی و فرعی معروف هستن از نظر کیفیت تاچ و کیفیت ال سی دی هم بسیار ضعیف بوده و در بعضی از موارد کمتر از 3 ماه کارایی خود رو از دست میدن.
در برخي از گوشيهاي موبايل ممکن است به دليل ضربه خوردن يا تحت فشار بودن گوشي، با تغيير رنگ روبرو شويد. مثلا بارها ديده شده است که بعد از شکستگي گلس گوشي موبايل، برخي از قسمتهاي السيدي سياه شود يا در مواردي به رنگ بنفش در بيايد. معولا به دليل ضربه وارد شده گاز موجود در تاچ السيدي به بيرون نشت پيدا ميکند و اين موضوع باعث ميشود کمکم اين گاز کل صفحه را فرا بگيرد و در نهايت طي چندساعت تا حداکثر چند روز کل تاچ السيدي شما بنفش و سپس سياه شود. اگر با چنين موردي روبرو شديد متاسفانه بايد تاچ السيدي خود را به طور کامل تعويض کنيد. البته تغيير رنگ فقط به اين موارد خلاصه نميشود. در برخي از گوشيهاي موبايل به دليل استفاده زياد کاربر يا قرار گرفتن در گرماي بالا ممکن است تاچ السيدي شما به رنگ زرد در بيايد و اين موضوع کيفيت تاچ السيدي را پايين مياورد.
همه ما میدانیم که پیشگیری در تمامی شاخه ها بهتر از درمان است. صفحهنمایش گوشی نیز از این قاعده جدا نیست. بهترین روش جلوگیری از آسیب دیدن السیدی، استفاده دائم از محافظ صفحه و کیف و کاور گوشی است.
محافظ صفحه ها امروز تنوع بسیار زیاد و انواع گوناگونی دارند. در مدلهای قدیمی استفاده از محافظ صفحههای معمولی که از جنس پلاستیک نرم یا طلق بودند متداول بود که بیشتر از از السیدی دربرابر خط و خش محافظت میکردند و دربرابر ضربه حفاظت خوبی از خود نشان نمی دادند. رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی نسل بعدی آنها که بهعنوان محافظ صفحهنمایش شیشهای یا گلس آن را می شناسیم، وارد بازار شد. این گلس ها نباید با گلس روی خود گوشی که بهصورت فابریکی و کارخانهای روی السیدی قرار دارد، اشتباه گرفته شد.
این گلس ها از لحاظ قدرت محافظت، به خوبی میتوانند از پس ضربات معمولی یا متوسط بر بیایند. بدین گونه که در اثر ورود ضربه، محافظ صفحه ممکن است دچار ترک یا شکستگی شود ولی در اغلب موارد هیچ مشکلی برای تاچ و السیدی گوشی پیش نمیآید. لازم به ذکر است که استفاده از این محافظ ها تأثیر خاصی بر کیفیت صفحهنمایش و محتویات آن ندارد و با خیال راحت میتوانید از آنها استفاده کنید.